LISTEN UP YO!

Listen up yp cause THIS IS IT!

Så äre, jag och min bästa  vän elsa ska börja på streetdance! Inte Jazzfunk inte Showjazz utan STREETDANCE!

Haha, för att vara ärlig så tror jag att vi kommer att vara sämst! Elsa har iaf lite rytmkänsla, men JAG? Nej jag vill inte ens tänka på det! Vår första lektion är imorgon klockan 19:00, och om du följde FLOORFILLER så vet du vem Calle Stenbäck är, and guess what? Det är han som är vår tränare! Har du möjligen gått på streetdance och kanske skulle vilja langa en liten kommentar som säger i princip vad som helst om streetdance? Jag har ett antal frågor:

  • Måste man kunna stå på huvudet för att sedan släppa händerna och snurra runt på huvudet? Eller är det mer breakdance?
  • Kan man dansa i par eller är det alltid singel?
  • Behöver man vara vig, lagom vig eller EXTREMT VIG?

Om du har ett svar på någon av dessa frågor så skriv gärna en SVAR-KOMMENTAR!


Japp så har ju skolan börjat! IEST = Internationella engelska skolan.
Där går jag och ska gå i 2 år. Vi pratar engelska på alla lektioner förutom svenska, spanska och historia tror jag. Det känns bra det är bara VÄLDIGT strängt. Men jag får hoppas att det passar mig :) De flesta lärare är trevliga och glada mot en själv om man gör som de säger.

See you!



SPRUNGIT TJEJMILEN? KLICKA!

JAPP! DÅ VAR DET KLART! MIN FÖRSTA TJEJMIL.

Den klarades av på 50.07 minuter och jag hamnade på 610 plats av ca 10.000 anmälda som tog tid. Nöjd och glad får man la (som vissa göteborgare säger) va!


Det vore med stort intresse som jag skulle läsa om vad du sprang på för tid eller hur det gick för dig!
Skriv en liten kommentar =D

TJEJMILEN!

Japp, imorgon gäller det! Tjejmilen ska springas och rekord ska sprängas! Förhoppningsvis...
Mitt nuvarande rekord är 48.36 på milen i skogen. Jag kanske kommer meddela imorgon hur det gick. Ska du springa imorgon? Skriv en kommentar isåfall! Berätta lite om ditt rekord eller om det är fö´rsta gången du springer!

Jag och min kompis Elsa ska börja på dans, lite kluvna till vilken sorts dans men vi funtar på Jazzfunk eller Showjazz. Du kanske har något förslag eller rentav dansat det? Ge tips är du snäll isåfall!


Nu är jag i Eskilstuna, hos mormor och morfar! Ska vara lite social nu,

Korridor på kinesiska (?):  LÅNG TRÅNG GÅNG.


TJAPP.


PELLE HEMLÖS DEL. 4 BILDER

 Cause I don´t think that I´ll see you again but we shared a moment that will last till the end.


image6

image7


image8


Jobbajobbajoobba!

Jag har varit friidrottsledare för ett gäng i åldrarna 99-00!  WIHO VILKEN (MAR)DRÖM!
6 timmar om dagen i 3 dygn har jag minst varenda minut haft någon liten kardborre på 18 kilo hängandes på mig.
Du kanske är DAGISFRÖKEN och vet hur det är? Jobbigt men ganska roligt.

Att lära 7 åringar att hoppa höjd är inte det lättaste jag har gjort. Efter ca 7711 tillsägningar om att de INTE ska springa rakt på ribban och hoppa upp med fel ben så har de fortfarande inte fattat efter ytterligare 456 tillsägningar! Jag gör som Baloo, skakar på hubudet smuttar med munnen och sedan sjunger jag:

VA NÖJD OCH GLAD FÖR VET DU VAD? EN LEDARES TJÄNST GÖR INGEN GLAD! SÅ VA NÖJD MED HOPPET PRECIS SOM DET ÄÄÄÄR!

Ja, så går det. Man kommer ju helt ur gängorna när man hänger med småbarn.

NYTT LIV NY SKOLA

OM EXAKT 7 DAGAR BÖRJAR SKOLAN VILKET INKLUDERAR ETT NYTT LIV (i princip) EFTERSOM ATT JAG SKA BYTA SKOLA! Ja, så är det och kul är det!

NU MÅSTE JAG SOVA SKA UPP OM 6 TIMMAR OCH 45 MINUTER! GODNATT!

NÅGON SOM INTE ÄR IQ-BEFRIAD? SKRIV!

Jag fattar ingenting.

Nu när jag skriver detta inlägg för att sedan spara och publicera. När jag har Sparat&Publicerat så går jag in på blogg.se för att se om mitt inlägg finns på: SENASTE INLÄGGEN

svar: NEJ! Mina inlägg finns aldrig där. Men samtidigt så måste de finnas där för det är flera personer som går in på min blogg efter att jag har publicerat det.

Du kanske har en bra förklaring till varför jag inte kan se mitt inlägg på blogg.se hemsida?

Tack på förhand.

IQ VANDRANDEPINNE

I´M BACK,

Japp då har man besökt den lilla staden falun också! Jag och mina två dalkullor ursprungligen göteborskor tänkte ta oss en trip ner till Falun centrum. Eftersom att de bor i höjd med Falun hoppbackar så var det med en rasande fart som vi tog oss ner till centrum. Väl nere så var det så gott som TOMT. Knappt en människa. Men det är inte alla som kan skryta med att de har besökt Falun ICA! Näpp sug på den du! Dessa Falun bor var de vi åkte till Grekland med och som en gammal tradition sjöng vi igår kväll vår gamla sedvanliga skål visa, kort men ja bestäm själv:


HAR DU INGET HÅR PÅ ARMAR ELLER LÅR SÅ HAR DU VÄL EN TUSS I RÖVA, SKÅL!


image5

Den är inte kopieringsbeskyddad så det är fritt fram att föra den vidare till vänner och ovänner!

Imorgon ska jag vara friidrottsledare klockan halv nio (gäääääääääääääääsp), PUSS HEJ! :D

Shit happends life goes on twist and turn it destiny can´t change

Ikväll är det Spectrum! Med mina polers!
Ska bli urkul.
Imorgon drar jag till Falun så då kommer jag inte att kunna skriva, men ha det bra!

   ♥

PELLE HEMLÖS DEL. 3

Ödet besegrade.
Helvete. han är död. varför? Varför just min älskade lilla fighter?
Mamman accepterade honom och hon slickade honom och han diade. Men ändå ÄNDÅ ska han försvinna. Han dog idag klockan fyra.


Till Theo:

Jag gav dig ett löfte
Ett löfte som sa att du skulle klara dig
Nu har jag lärt mig
man ska aldrig ge sådana löften
när man inte kan satsa ALLT I HELA VÄRLDEN
på att det faktiskt är så,
Att du inte klarade dig
Det drar skam över gud.

PELLE HEMLÖS DEL.2

Natten gick bra och efter att ha blivit matade vi 12 på dagen så sov han sedan till klockan 16.00. Vi döpte honom till


  Theo Pelle hemlös Fighter  

Runt klockan 15.00 idag så ringde mamma mig och sa att hon hade fått tag i en amma. Denna kattmamma bor i Uppsala och hon har 3 andra små ungar. Anledningen till att vi inte kunde ha honom kvar och föda upp honom själva är för att en katt måste ha en förebild och om den bara föds upp och lever med människor från att den är kattunge är den varken katt eller människa när den blir stor.
I ledning av Föreningen Samvetet så kom Theo tryggt fram till sin fostermamma med hjälp av en tjej som plockade upp honom i stan och skjussade honom till Uppsala. 

Theo ligger inte längre i min famn och han är inte längre i mitt hus men trots det så känns det som att han ligger i min famn och jag tycker mig höra hans små läten hela tiden. Det är underbart att han har fått en plats där han kan vara trygg och det är det bästa för en liten kattunge som han men mitt hjärta säger att jag genast ska åka och hämta honom igen.
Min mamma ska göra ett allergitest imorgon och se ifall hon tål att ha en utomhuskatt för isåfall kommer en förhoppningsvis pigg och glad Theo komma till oss om ca 8 veckor. Jag kommer med svaret imorgon eller i övermorgon som säger om mamma tål katter.


Lite fakta om Theo: 
Vikt: 120 g
Hur gammal: 5 dagar om man räknar med att han föddes i onsdags.
Färg: Kolsvart
Ögonstatus: Stängda hela tiden.
Hälsotillstånd: Han lät lite förkyld för när han andades kluckade det liksom i lungorna eller luftrören. Men nu när han har fått en amma som förhoppningsvis har tagit hand om honom som en av sina egna och han dricker av hennes mjölk så förbättras hans immunförsvar med hjälp av mjölken!

Övrig fakta:

Hur gör man så att mamman accepterar Theo som sin egen?
Det finns många varianter men en är att först så gnuggar man Theo mot de andra ungarna eller låter honom vara med dem ett tag sedan så lägger man en klick margarin på hans huvud. Då ger man honom till mamman som slickar upp margarinet och iochmed det så har hon med slickarna visat att hon tror att det är hennes egen!


Theo bor nu med tre stycken små röda kattungekompisar.

Detta var historien om Pelle hemlös jag kommer att skriva mer om hur det går med allergin och så!

Om du någonsin hittar en kattunge som är ensam lägg den i en liten bytta med en filt på samma ställe som du hittade den på och vänta ett antal timmar eller en natt samtidigt som du håller dig borta från den. Dyker ingen mamma upp så åk till djuraffären och köp kattmodersmjölkersättning! Den sorten vi köpte heter: Royal Canin Baby Cat Milk.

Ha det så bra!





PELLE HEMLÖS DEL.1

Igår klockan 11.00 stannade jag min mamma och pappa bilden utanför några goda vänners hus. Våra vänner består av Mamma Pappa, Theodor på 10 år och Clara på 7 år. De sa till oss att de hade hittat en kattunge.
Jag gick till kattungen som låg under deras veranda på en blöt och fuktig frotté handduk i en låda. Jag lyfte upp kattungen som inte ens hade öppnat ögonen än. Jag frågade vart den kom ifrån och de sade:

- I onsdags så ringde våra byggjobbare och frågade om vi hade katt. Vårt svar var nej. Byggjobbarna sade sedan att, nehe det var konstigt för här ligger det fyra stycken små kattungar. Jaha okej. Sedan lade de på.

När familjen kom till sitt landställe på fredagen så fanns där inga kattungar kvar. Det mest självklara var att mamman hade gått och hämtat dem. På lördags kvällen så tycker Theodor att han hör någonting, något som låter precis som en kattunge. Han går ner från altanen och följer ljudet in under altanen. Där på den kalla bergsväggen kryper det en liten kolsvart kattunge. Utan katterfarenhet så matar de kattungen med mjölk ur en sked. De lägger tillbaka kattungen i den låda som byggjobbarna hade fixat. Kattungen sov där under natten och var kvar på morgonen.

Efter den informationen så börjar vi ringa runt till olika katthem och fråga om de möjligen har en amma (en kattmamma som just har fått ungar och som kan tänka sig att adoptera en). Ingen hade en amma. Men vi fick mycket tips om hur vi skulle göra. Ett tips var att absolut INTE mata den med vanlig mjölk utan mata den med vatten istället. Vi klippte av en liten s.k tratt med hål i bägge öppningar som var ungefär 2 cm lång som vi fyllde med vatten och försökte mata kattungen. Eftersom att Pappan inte tål katter så kunde de inte behålla den och de skulle åka hem senare på kvällen eftesom att vi nu befann oss på deras landställe. Min mamma är också allergisk men hon sa att om vi inte hittar en amma eller ett kattstall så kunde vi ta hem den.

Efter många om, men, varför, hur, ska vi?.... Så beslutade vi oss för att ta med oss den hem. Vi tog Waxholms färgan över till Waxholm för att det skulle gå lite fortare och som tur var hann vi med båda färjorna utan att behöva vänta. Vi skulle ta oss till Zoo kompaniet i Arninge eftersom att en veterinär som vi pratade med sa att de sålde modersmjölkersättning.
Kattungen skrek och skrek jag värmde den och gnuggade den. Allt eftersom att metrarna flöt förbi och tiden likaså så blev kattens tillstånd synligt mycket sämre. Han (japp det var/är en hanne) låg i mitt knä när han började krampa och rycka. Första tanken i mitt huvud var DÖDSRYCKNINGAR. Jag fick panik och började försiktigt pumpa hans lilla bröstkorg och samtidigt sprutade jag in luft i lungorna. Mitt i den värsta uppståndelsen så KISSAR HAN! Det är ju det bästa livstecknet man kan få ifrån en katt som inte har ätit på 2-3 dygn. Zookompaniet stängde klockan fyra och tio i fyra så rullar vi in på parkeringen. Vi nästintill rusar in i djuraffären och frågar om modersmjölk. Med modersmjölk och kattunge i famnen så var det en snäll tjej som jobbar på Zookompaniet som tog med oss in i lagret där vi blandade modersmjölkersättningen och han började klunka i sig. Efter att ha druckit ca 9ml (rekommenderat 10ml) så tvärsomnade han var och go! Väl hemma hos mig så sov han ännu mer sedan var det dags för mat ungefär var fjärde timme eller när han började skrika efter tre timmar och så rullade det på hela natten. Jag gick upp tre gånger för att mata och få igång blodcirkulationen och kissandet genom att gnugga magen och resten av kroppen. Min Tax som är en jakthund tittade fascinerat på den lille och vaktade honom hela natten och ställde sig på bakbenen för att nå upp till honom på bordet varje gång han yttrade så mycket som en gäspning. För min del så vart det inte mycket sömn eftersom att jag precis som hunden spände mig vid vartenda litet läte. 

FORTSÄTTNING FÖLJER SAMT BILDER ---/-\     


I ADORE FITNESS

Nu sitter jag pa min pappas jobb (lite smygreklam - www.cint.se) och skriver pa en dator som tydligen inte vill skriva de tre sista bokstaverna i varat alfabet.  Jag vantar medans pappa jobbar pa att vi ska ga till L;plabbet Dam for att kopa ett par nya lopardojor!


image4    Dett a'r min blivande sko! ASICS GEL DS-RACER!

VOILA, THE NEXT TOPMODEL

Hell with David Beckham and Henrik Larsson,
THIS is the new Calvin Klein model, meet Snaps.

image3

GREKLAND,

En harley davidson svarar i telefon:
 - Adehd

Lite små tråkig vits :D Jag har varit i Grekland i två veckor med min mama och papa + två göteborgar tjejer i åldern 12 och 14 och deras föräldrar förstås. Det var huuuuuuuuuuuuur roligt som helst! Nu är jag hemma och är lagom guldbrun! Ett tips åk till öarna Milos och Naxos. Naxos för dig som vill ha lite mer "storstadsliv" och Milos för dig som vill åka till en tvättäkta Greklands ö med vita hus och blåa knutar.

Jag har lärt mig ett antal gregiska bokstäver på grekiska bara genom att kolla på skyltar, och här är en "mening" eller ett antal ord.

ΑεΡΔΡΩμε    =  flygplats/plan
ΞωΡα  = Chora, huvudstaden på ön Milos  
Φ = f
Ψ = ps
λ = l
Ξ = X
Σ = S
σ = s

Tänk vad man kan lära sig när man åker moppe på grekiska småöar!

Jag kommer snart att lägga in lite bilder ifrån det underbara landet GREKLAND, så håll ut och du kommer att få se ett antal amazing pictures. 

ΓΡΕΚΛΑΝΔ  = gissa vad det står. Ge svar i form av en kommentar.

tja.