dilemma

Jag älskar att vara utomlands. Det är så häftigt att få möta andra kulturer och se hur människor lever, men.. en sak är jättejobbig för mig när jag är utomlands i ett fattigt land.
Djuren, de fattiga människorna.

Idag såg vi som sagt 6 döda kameler, förlåt mig, dromedarer, som bara hade lämnats för att ruttna och en död hund som hade svullnat upp i värmen, spretandes med alla sina fyra ben i vädret.. som Snappe brukar göra i sin korg..
Jag vill hjälpa allt och alla, varenda en som verkar må dåligt som jag ser.

Alla dromedarerna var bara skinn och ben, de går runt dagarna i ända och bär på halvtunga turister.. en var så smal att man såg de flesta revbenen. Sådant här gör ont i mitt djurhjärta. Lika ont gör det när en 4-8 årig flicka/pojke kommer fram till mig och tigger om pengar samtidigt som jag öppnar min glass. Jag skakar vänligt men bestämt på huvudet samtidigt som jag säger, don't have any. Fast både hon och jag vet att t.ex pappas plånbok ligger cirka 2 meter bort, innehållandes pengar.

Så vad gör jag för att dämpa dessa lättillgängliga känslor som ligger utanpå mina nerver, väntandes på att få krypa ut och känna mig skyldig till att jag lever ett sådant pass bra liv?

Vi har ett fadderbarn i Gambia som vi skickar pengar till varje månad.
Jag är fadder åt en hund i Spanien som heter Gracie som jag skickar en summa till varje år..

Men orka sitta och klaga när jag kan göra något åt det istället. Så när jag blir gammal nog att kunna uppfylla mina djur-jämställdhetskrav så ska jag starta ett antal shelter's och center's runt om i världen.. Samt försöka föra in lagar om djurhållning i de länder som inte har några. Som här.


rapport från Egypten

Tidig morgon, safari-jeepar, grymt knöliga vägar mitt i öknen, ett beduinläger, mint-te, 6 döda förmultnande malätna dromedarer, en väldigt död UPPBLÅST liten hundrackare, en död katt, ett snorkel-uthyrningsställe, ett besök på the bule hole, Nemofiskar, tusentals andra vackra fiskar, så mycket koraller som jag aldrig har sett förut (van vid Greklands fisktomma sandbottnar),knallblått vatten, ett stup rakt ned i vattnet, ett armband med hieroglyfer på, en lång färd tillbaka till hotellet, och inte minst så träffade vi en massa nya trevliga Göteborgare och andra!

Det var vad dagen bestod på, UNDERBART KUL!

Nu är det dinneeer.





...saknar Snappe..

rapport från Egypten

Idag är dagen underbar. Knallblå himmel strålande sol och lagom temperatur.
Mamma och jag fick varsin 10 minuters gratis massage imorse, jag blev helt snurrig i bollen efter den.. glömde mina kläder, gick fel och snodde deras handduk.
Vi har precis kommit tillbaka från lunchen och nu ska vi ta vårat pick och pack och bege oss ned till stranden. Första doppet i havet! Jippieyay! :D

Vi var ute och sprang igår, allihopa, och det verkar som om att man inte sportar så ofta här. Alla tittade mest förvånat på oss men skrek också uppmuntrande hejarop!
Snart är jag en grad brunare än vad jag var när jag åkte från Sverige. Det tar sig, sa mordbrännarn´:)

NU: BEACHEN.


meddelande från Egypten

Vi har internet här också.. vart är världen på väg?

Men inatt sov vi tretton timmar, missade frukosten och de första soltimmarna.

Nu är det lite mulet men vi får hoppas på att solens strålar värmer ändå.
Så nu är det bara dags att pallra oss ned till poolkanten 30 meter härifrån ;)

Alla araber är sjukt trevliga, tutar gör de också, som galningar.

Bloggar snart igen!

egypt

Vaknade vid nio, tog en långprommis med Snappe i en timme, kom hem, åkte skridskor med pappa och Snapi i en timme. BRA DAG. 
Sedan lagade jag fattiga riddare och ärtsoppa till hela famlijen :) 

Nu packar alla och Snappe är allmänt orolig och ledsen, som jag förstår det, han kanske är fett glad för att vi skaåka.. 

Vi sätter oss i bilen vid tolv och drar till Landvetter.. 

See you in a week! 
t

långprommis

Jag gick upp nio i morse och gick ut med Snaps. Vädret var så sjukt härligt, våren hängde i luften. Vi var ute i över en timme. Grymme härligt! 

Syrran min kom just genom dörren, men drog lika snabbt igen..

E var här en stund, vi satt och snackade och hade det allmänt skoj. Hon, hrm, "hjälpte" mig att packa. Men sedan drog hon in till stan för att fira Patte. GRATTIS PATTE!! Skulle också ha firat honom men jag ska hänga med J o M ikväll istället. 

Nu ska jag träna för första gången på typ 2 veckor, tjockiz. 


olk
F och E, förr ett år sedan.
lm,
At Mika's place last summer. 

Nightmare came (almost) true

Jag var ute med Snaps. När vi var cirka 100 meter från huset så såg jag hur vår volvo körde iväg från vår parkering. Vafan, tänkte jag. Ingen är ju hemma och Jacob är ju hos C o M, så det där borde vara omöjligt.. Jag började springa efter bilen, för om det hade varit en familjemedlem så hade förhoppningsvis den personen stannat när han/hon såg mig. Men icke.. bilen körde iväg. 

Jag gick in i huset och vidare in i köket. Då såg jag att min dator, som stod på köksbordet, var borta! Jag fick panik, ringde min bror och skrek: BILEN OCH MIN DATOR ÄR BORTA, VI HAR HAFT INBROTT. 
Han var allmänt lugn och frågade om något mer var borta, det var det inte, han sade att han skulle komma så fort han kunde. Jag fortsatte att klampa runt i huset och jag var så arg, de jävla tjuvarna, jag kokade!! Och hur hade de kommit in? Alla dörrar var ju låsta och alla fönster var stängda. 

Jacob ringde igen. Han sa: "Är du säker på att ingen är kvar i huset?"   "AAAAAAHH, hjälp Jacob sluta. ÅHNEJ de har öppnat varenda låda i mammas och pappas sovrum, Jacob kom hem fort *syft*snyft*" 

Jag började smågrina.. Rädslan försvann inte direkt när J frågade om de var kvar i huset, då fick jag panik på riktigt. Tillslut säger min dumma bror: 

"HAHA, Jossan, jag driver. Jag har gömt din dator och det var jag som körde iväg med bilen." 


Vet ni hur nöjd han var över att han hade lyckats skrämma mig? 

GALET NÖJD. Den jäkeln. 



sleep

somnade i soffan i två timmar.. nu fattas bara sängen.. right on it.. känner mig fan drogad ;S

jlm,

confident boost

Igår natt kom jag fram till varför Snappe var så deppig. Jag har inte lekt med honom på flera veckor så han blir typ aldrig berömd. Men igår närjag tränade olika övningar med honom så blev han så glad! Han skuttade fram och viftade på svansen hela tiden. Han behövde helt enkelt en confident boost. Nu har han nästan lärt sig: 

"Vart är svansen?" 

kl
Watch out

longlongday

Den här dagen har varit..konstigt uttryckt.. skön! Trodde att den skulle vara jobbig och lång men den var rolig. Presentationen gick hrm.. bra. Jag är glad över att våra betyg inte kan sänkas utan bara höjas med hjälp av presentationen. 
Den grupp sexor vi hade var tråkiga. De räckte aldrig upp handen, de satt mest och pustade och stönade! Som tur var hade vi några ihärdiga fans från vår egna klass längst bak i klassrummet som stöttade oss :) 

Sedan bar det av till Els tillsammans med Lin. Fel drar imorgon till Austria och jag hann inte säga hejdå ordentligt :( Hon bara drog.. 

Middag, TV, ingen skola imorgon. SOOOFT. 


snygg

Jag vilja ha denna: 

uoj
Från Diesel, schvendyr.

Go for it

Jag säger bara: GO JESS. Klart du ska använda superkrafterna! Att du ens tvekar? Du har ju fått dem för att de ska användas!

Hoppas att det finns en massa häftiga fake märkeskläder-affärer i Egypten, då kan jag shoppa loss! NU ska jag plugga.. 




sweetness true

Wey! Nu fick jag ännu en anledning att ta med datorn till Egypt, Twilight rullen är färdig!

Dagens failure: 
Gjorde två sjukt goda mackor, tog en tugga, insåg att brödet var mögligt. 

Dagens vettefan: 
Vi i klassen bestämde oss för att beskriva varandra med ett ord. Jörn blev defined som: RANDOM. Han var inte helt nöjd med det.. Isak fick ordet: Snuskhummer. haha x) Han blev inte heller glad, framförallt eftersom att det inte stämmer!! 

deadbrain

Allt jag kan tänka på är Egypten! Det ska bli så härligt att åka dit och så roligt att komma tillbaka, då man förhoppningsvis är mer lik en pepparkaka än ett vandrande lik. 

Sov 9 timmar inatt och när jag vaknade så var jag mer död än någonsin. Jag tror att när man sover lite på nätterna så lurar man och intalar sig själv att man är pigg men däremot när man vet att man har sovit lagom länge så blir det bara.. skvaderatt av alltihopa... nog filosoferat för idag. Back to business! 

Idag fick vi reda på att vår bal ska vara på avslutningsdagen. Haha istället för fest så kommer det att vara gråtkalas. Men vi i klassen har bestämt oss för att om tio år så ska vi ses igen samma datum som balen. Hoppas att vi fullföljer det, vore rååååcoolt. 

Imorgon så ska vi ha "leadership skills"-day i skolan. Vi nior ska hålla föredrag för sexorna om vad bra och dåliga ledare är. Min grupp valde Schindler som bra och Himmler som dålig.

Snappe är inåtvänd, han låter mig inte komma honom nära. Vi låg och myste förut och sen helt plötsligt drog han.. undrar vad killen tänker sig tråkig på? 

Jaja! Nog tjatat om mina dagar. Nu ska jag plugga! WOHOW. 


www
kol
klm
Lennart (läraren i Trollhättan) tog med mig och Mika på flygtur i hans egna flygplan! Det var en sådan otrolig känsla, framförallt när jag fick styra planet SJÄLV, jag blev helt lyrisk, i stil med Marcus i min klass som är upp över öronen förälskad i allt som har med att bli pilot och flygplan att göra. Amazing!



egypt

Mami kom just hem och sa att vi ska till Egypten på söndag, yey! :D

Dagen var en bra dag, tjejerna kom gick hem till mig efter skolan, riktigt rouligt. 

Time to study now..

xc
tagen av mig, orkade inte hitta den som faktiskt var skarp.. 

Oooh vad blogg.se är seeeeegt. Går ju trögare än trögast. 

nattinatti

Dags att slagga samt duscha. Snappe är i stallet med mamma nu, galet vad tomt det känns utan hund, även fast jag bara har varit hemma utan honom i ca två timmar! 

MIddagsfrid e´great. Gå in på www.middagsfrid.se, 

tuff brud!

Läste just att Taylor Momsen bara är 15 år, född 1993 och Chace Crawford är född 1985! Båda spelar i Gossip Girl. I senaste avsnittet så kysste dem ju varandra, hm, måste känts jobbigt för henne i och med att det skiljer åtta år mellan dem, eller så gjorde det inte det! Jag tyckte liksom att det var jobbigt när jag skulle spela in "kyss-scenen" med en tre år äldre kille.. 

gff
Taylor Momsen 



Chace Crawford


hrm

har inget vettigt att skriva alls, förutom att musik drives you nuts! livsfarlig kombination att köra moppe och lyssna på musik samtidigt! 

Min bror sa just till mig: 
"Men, har du inget bättre för dig än att skriva om ditt tråkiga liv?" 
Nu tillägger han här i bakgrunden att han sa det på engelska "visa att jag kan engelska", så min bror sa alltså till mig:
"Don't you have anything better to do then telling people about your boring life?"

Duktig Jacob. Andra skulle säga, duktig idiot, men jag är en sådan pass snäll syster att jag inte gör det.


NU är det dags för Jazzfunk med Bullen. Borde vara hos henne nu, men jag och Tiden har aldrig varit bra vänner. 


sd
Tagen av Mattias Klum. Förstå hur bra han måste ha mått efter att ha tagit den här underbart vackra bilden...

de och dem

nu har pappa haft en liten lektion med mig om när man ska använda de och dem. Jag fick lära mig att om man byter ut dem mot mig eller om man byter ut de mot jag, då fungerar det! 

De gick till affären = Jag gick till affären      Mig gick till affären, det funkar ju inte 

Hon attackerade dem = Hon attackerade mig     Hon attackerade jag, funkar ju inte riktigt heller


Så! Nu har jag dragit mitt strå till stacken vad det gäller svenskarnas svenska. 


Jag orkar inte med det här vädret! Håret blir så äckligt elektriskt, torrt och tråkigt när temperaturen ligger och surar runt plus-minus noll hela tiden! 

ge mig sommar sol och kortkort kjol. 

8iokl

mongo

Jag fick titta på Gossip Girl. I did my homeworks och jag städade rummet. 
Haha min pappa fick för sig att i pauserna i Venus Vibrance reklamen så sjöng dem "I'm your penis, I'm your fire" istället för I'm your venus. He's nuts! :P

Nu tjuter stackars hunden min.. jag  ber och bönar att det bara trycker på där bak och att det inte är en massa löptikar i farten. Promenaden för utvisa det. 


dsd
zx
underbart

städning, plugg = gossip girl

Så ligger det till. Om jag gör de två sakerna innan gossip girl börjar klockan sju så får jag titta. Men inte annars! 


kl
jik
1. Snölyktan som jag och pappa gjorde när det faktiskt var roligt med snö. 
2. "Flygplanet" som vi spelade in de flygplansscenerna i.

öh, Today's outfit

w

T-shirt: Den nyblivna favvotishan från H&M i Berlin
Tights: Topshop
Armband: Diverse 

Polite dog

De som skulle köpa jackan kom just förbi och köpte den. Snaps var riktigt duktig. Han blev jätteglad när dem kom och sedan när han skulle hälsa så sprang han fram till mannen i familjen, hoppade upp, men.. han satte inte tassarna på benen på mannen utan han satte sig vackert och lät honom hälsa på det viset. Istället för att Snappe hade hoppat upp och kladdat på mannens byxben. Snacka om väluppfostrad vovve! 

ss

pff

Hmpf. Z sa förut att Ed Hardy dojan är en riktig kommunist sko. Men va sjutton! Man ser ju inte på en sko om den är kommunist eller sosse.. så.. Ed Hardy dojjorna är fortfarande snygga ;) 

Crazy!

Två timmar ute på blocket var allt som behövdes och nu är "min" fjällräven såld. GALET

Done!

NU har jag valt gymnasium. Snackandes med Elsa i luren och nervositetsnerverna forsandes genom telefonledningarna så klarade vi det. Tjoho! Men av någon anledning så har pelsen blivit ett sam-freak vilket gjorde att vi båda var tvungna att välja dem linjerna som vi bara vill gå sådär halv mycket. Hon valde natur ibland och jag sam ibland. Menmen! NU är det klarT. 

Berlins filmfestival

Glömde säga att I taket lyser stjärnorna inte vann något pris. Utan det gjorde en amerikansk film som heter My Suicide. Den verkar bra. Den handlar om en kille som berättar för sin klass och för sin familj att han tänker ta självmord och sedan händer det en massa grejer. 


All hearts day..

Jomen visst.. hade man haft någon att dela den dagen med så hade det varit en bra dag. Kvällen igår blev mest misslyckad med en tråkig fest och bussåkande. Nya tag nästa år! 

Aaaahh, om typ en timme ska jag göra gymnasieval. Har äntligen bestämt vart jag "vill" gå :D 

Jag och sis pratade igår om att åka och shoppa idag men det verkar inte bli så mycket av det. =*( Dem åker hem idag, eller nej inte hem, dem åker tillbaka till Lkpg idag. Eller det kanske är deras hem, vad vet jag! 

Nu ska jag i alla fall skriva klart ART arbetet och plugga NO. 

See ya later.

kj
ök
1. Kullerstenarna i marken representerar platsen där Berlinmuren gick. 
2. Ett minnesmonument fr att hedra de som dog in the holocaust, Det är 2000 stycken block. 

Guernica

Jahapp, då satt man här igen då. Skrivandes på sitt kanske trehundrande projektarbete i livet.. Jag skriver om Picasso och hans målning "Guernica", hur kul är inte det? 


dz

Ed Hardy

När jag och Mika vandrade runt i Berlin så såg jag de snyggaste skorna jag någonsin sett! Helt gaaalet. Men de kostade en peng. Jag vet inte vart eller om man köpa Ed Hardy dojor här i Stockholm. På något vis ska jag iallafall få tag på ett par. 


kj

ytterligare ett liv till himmelen

Jessi, min farbrors och lilla kusins hund dog idag, alldeles nyss. 
Hon var en jämthund på cirka 3-4 år. Hon var nog den mest levnadsglada hunden jag känner. Hon bröt sig ut ur sin hundgård hur många gånger som helst och hon hoppade en gång över ett tre meter högt staket för att komma ut. Ett av rymningsförsöken höll på att sluta med förskräckelse. Hon krafsade så mycket på väggarna med sina tassar så att hennes ena pulsåder på ett ben sprack. Men hon överlevde. Det hände en eller två gånger tror jag. 

Idag blev hon påkörd av ett 300 tons godståg i 150 km/h och hon levde i 40 minuter efter det. Det säger en del om den hunden.  




hillvitti

Fan! Försöker fixa designen men rutan till höger vägrar att bli vaniljfärgad! Jag hittar inte html koden till just den rutan.. irriterande. 

Jag har inte varit ute med Snappe än.. dålig är mitt middlename och jag har inte pluggat.. 

Happy valentines förresten! 

Ikväll ska jag till Jessica och festa JÄRNET, hrmhrm. Men först ska jag börja med att göra mami glad och städa :) 

Dagens dialekt: Göteborgska. 
Där säger dem: 



apropå

ingenting, så drack jag världens godaste chai-latte på Starbucks i Berlin. Mums. 

home

stannade hemma idag från skolan. Sitter och skriver på mitt ART arbete nu, jippie. Syster kom just hem! :D Nu är det dags för lunch. 


Yambalaya :) 

...

och åt helvete gick det.. med headern.. 

tar ett mannatag senare idag med den :) 


So long! 

Männen i mitt liv

jkm
kn

partyparty

Home sweet home. Home. Hemma från Berlin! Broder min kom just genom dörren och dödade mig, typ. Nu konstaterade han just att te-drickandet förstör världen och det myntade han på att mamma inte hade gjort kaffe.. 

Jag har lunginflammation men är ganska pigg och glad ändå! Berlin var toppenGRRRREAT. 

Idag gick vi runt i staden och turistade lite. Vi såg de små kullerstenarna i gatan som representerar Berlinmuren. Det var historiskt.

Mamma gav mig en MASSA smycken från ett märke som heter SIX, jag vet inte hur det är i heaven men jag kan tänka  mig att det är typ så härligt! 

km,


Eftersom att blogg.se har mer än ett problem så är detta den enda bilden jag lyckades ladda upp. ILSKAAA

Reports from Berlinale

Vi kom fram igår klockan ett ungefär. Då gick vi ut och åt på en mysig liten restaurang. Sedan träffade vi Mika och Gittis på hotellet. Jag mådde rätt kasst så jag gick och la mig och sov till 6. Jag fick lite smått panik för vi skulle mötas i lobbyn kvart i sju och då skulle vi vara hyfsat snygga och klara! Vi träffades i lobbyn och åkte till Generation, typ, det var en mingelfest. Jag tror att jag såg hon som spelade Bella i Twilight men jag vet inte om det stämmer eftersom att jag inte har sett filmen så jag vet inte riktigt hur hon ser ut :P Vi träffade också den jury som ska avgöra om filmen får pris eller inte och den juryn bestod av 7 killar och 7 tjejer i åldern 8-11 år! Jag och Mika gjorde vårt bästa för att se så glada ut som möjligt och vi applåderade jättemycket när de stod på scen. Vi åkte vidare till "svensk-festen". På vägen dit såg vi en massa glädjeflickor, första gången jag såg en.. hemskt :( SVenskfesten var rolig. Vi träffade bland annat Lukas Moodysson och tjejen som spelade frun i "som man bäddar.." x) Det var inga andra kändisar där som vi vet existerar iaf. Festen var trevligmentrång! Haha och vi såg filmaffischen fast ¨på engelska : "GLOWING STARS", det var vrättkul för dem hade glömt ändra "taket" i bakgrunden så  det stod glowing stars och sen taket i bakgrunden, det var kul när man såg det! Sedan åkte vi hem till hotellet och då satt jag och MIka på hotellrummet och pratade ganska länge. En bra dag!


BRAD PITT pappa

ouhjm



Dem är faktiskt rätt lika, det innebär alltså att jag har en såkallad HUNK till fader! 

Sveriges motsvarighet till Brad Pitt helt enkelt :P 

coldcoconut

Hmpf.. det är inte bara influensan som går i det här huset utan också en CIV-epidemi eller för att vara korrekt, Sid Meier's civilization. Ett spel som går ut på att bygga upp en civilisation och överta andras civilisationer. Far och bror verkar tycka att det spelet är viktigare än själva sömnen självt. 

Har nästan packat klart! Blev riktigt taggad på att åka nu när jag blev "frisk", man kan säga att reslusten dämpades något i hallucinationernas värld. 


Snappe piper utanför dörren så det är väl lika bra att plocka in honom! 
 
Ska ta med mig datorn till Berlin, så I'll be in touch med rapporter från Germany här på bloggen. 


Godnatt så länge!


lj
ljk,
Bilder tagna av mig.

wow

Så här sval har jag inte varit på flera dagar, underbart! Hoppas att jag vaknar upp imorgon och har 36.8, det skulle ju vara ett smärre mirakel. Nu sitter jag och kikar på Gossip girl :D Mamma skriker på mig att jag måste packa och hon har väl rätt som vanligt! 




The Pirate Bay

we
Idag inleds rättegången mot The pirate bay. Världens största bittorrent tracker. Nu kan man inte heller (jag kan inte) gå in på The Pirate Bay hemsidan.. den verkar vara nedstängd.

No air no air

Får fan ingen luft! Vaknade halv fem i natt av att jag hade 40.8 graders feber. Jippieyayman. Jag och Elsa ringer och tycker synd om oss själva/varandra lite då och då, hon är nämligen också sjuk. Samma skit. Nu hoppas jag att jag har lunginflammation så att jag kan få penicillin och döda sjukdomen. Jag känner mig som en bakteriebomb, ready to explode! 




Hundtips

Om du vill lära din hund några av de tricks som jag skrev om i det förra inlägget:

  • Skäms, sätt en tejpbit på nospartiet, inte PÅ själva nosen utan på pälsen/skägget runt omkring. Om hunden försöker få loss tejpbiten genom att dra med tassen över nosen så berömmer du direkt samtidigt som du säger skäms. Upprepa många gånger men inte flera gånger på rad. Gör samma sak nästa dag i stället.

  • Backa. Be hunden att sitta ned på golvet. Sedan går du med små steg emot honom/henne. Om hunden då backar ifrån dig så berömmer du. Säg samtidigt backa! 
Glömde bort att jag höll på att skriva detta inlägg, men förmodligen så kommer det en fortsättning imorgon! 

HUNDTRICKS

Snaps kan en del tricks som jag har lärt honom:

  • Rulla runt
  • Spela död
  • Vinka
  • Give me five
  • Backa på kommando men även om jag bara viftar med handen
  • Ligg/sitt, kommandon och om jag drar upp handen och ned handen utan att säga något. 
  • Han håller på att lära sig: Vart är svansen?! 
  • Skämmas, lägger tassen på nosen
  • Fot, under inlärning
  • Sök
Just nu så sitter jag i soffan och kastar ut godisbitar över hela golvet så att han får leta. Det är bättre än att han bara ligger i korgen och slappar iaf och roligare också! 

lookbooks

Jag vill ha en lookbook! Men man måste få en inbjudan för att kunna bli medlem där.. irriterande! 

www.lookbook.nu

Snaaaapie

Jag och Snaps sitter och tittar på braveheart:P


as

Chocolate cookie

Japp! Nu blir det choklad kaka. Gooott. 

Gymnasium

Nu är det inte lång tid kvar tills man måste välja.. jag vill börja på VRG. Jag sa det till mina fellow mates i klassen och det första dem sa var: Kommer du verkligen in där? 
Haha, tack! Jag blev förvånad när dem sa det för jag hade inte ens tänkt på om jag skulle kunnakomma in eller inte. Tänkte bara att, det fixar sig! Sen så påminde dem mig om att man måste ha ca 295 poäng för att komma in. Kul att jag inte ens vet vad jag har för poäng!

Shuppa

Imorgon vill jag ta mig in till stan oavsett hur sjuk jag är, inhandlas ska: 

  • En safirblå navelpiercing
  • Svarta pumps från Din Sko
  • TRÖJAN från Weekday 

Caroline af Ugglas

Sov i några timmar och vaknade återigen upp med 40,2 graders feber! JIPPIE. 
Sitter och "tittar" på melodifestivalen, är Caroline af Ugglas låt ett skämt? och hur sjuttsiken lyckas hon gå vidare hela tiden? 

as

Time to disappear

Nu är det dags att försvinna in i filmens magiska värld, ska kika klart på Benjamin Button. Har kommit till det skeendet då Brad Pitt är tonåring, vrickat!


ad
Snappe en solig vårdag förra året.. 

Hello

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=118885

Bli medlem och få gratis kläder!

vidriga människor

Sitter och tittar på My super sweet sixteen (tragiskt jag vet, men är man sjuk så är man..) och bruden som fyller år har ett rum FYLLT med uppstoppade djur. Elefanter, zebror, en Kodiakbjörn, apor.. you name it. Fyfan, hur kan man leva med vetskapen om att man har bidragit till utrotningen av dessa djur? Inte nog med det, hon ska ha levande geparder och tigrar på sin fest, de ska sitta fast i kedjor.. idiot. 

Vaknade med 40.2 graders feber och jag som skulle ut ikväll :'( Hate my body right now!!! Ingen bra dag idag.. 

Driving me mad

Vaknade idag med feber. IGEN?! Gick  hem från skolan vid ett, orkade inte sitta med på spanskan, så jag drog hem. Bra var nog det eftersom att det visade sig att jag hade 38.6 graders feber. 

Nu sitter jag och kikar på The Hills, just vaknat! 

Tjejerna skulle åka pulka i eftermiddag och oh vad jag också ville åka pulka, jävla influensaaaaaaaaa! Eller nu vad det är. 

Ikväll ska vi kika på film hos Elsa, riktigt riktigt mys. Det är så trist att skolan tar upp så mycket tid att vi aldrig hinner göra något efter skolan för då är alla antingen trötta, har diverse träningar eller så är bara alla overloaded med plugg! 

f
TARA 

nej nu jävlar!

Jag ska bli en fotobloggare.. eller okej,inte en fulländad som lägger ut bilder i vartenda inlägg, men nästan iallafall!

Som sagt så hade alla nior nationella prov i svenska idag. Jag valde att skriva en krönika, ämnet var rädsla för mörker. Jag hoppas att det jag lyckades skramla ihop på två timmar och fyrtio minuter duger makes any sense och att läraren tycker att det jag skrev var lite halvbra. 

Jag lever i en magisk värld just nu. Bara man sätter foten utomhus så blir man blown away, det är så fint. Snö, halvljus himmel, gatlyktor som gör allt ännu lite ljusare. Tog en massa bilder, Snaps agerade ihärdig fotomodell som vanligt. Han är grym! Resultatet av photoshooten visas imorgon. 

Ska nu göra en tolkning och reflektion av låten Footloose, ska ha musikpresentation imorgon. Skoj :D 

Nu, back to business! 


Trots att jag har 18623 bilder (enligt iphoto) i mina mappar så vet jag inte vilken bild jag ska lägga ut, som är värd att visa. Men det får bli denna: 


ojk
Elsas ex-ödla vid namn Lizzy. 

iokl
På vår vandring i Österrike år 2006!




Amazing life

Tittade på storstadspojken.se bloggen. Blondinbellas pojkvän är maistro över den bloggen. Han håller på att skrapa ihop de 100 största djurögonblicken på youtube. Titta på filmen om isbjörnarna och hundarna, OTROLIGT! 


http://storstadspojken.se/category/100-storsta-djurogonblicken-pa-youtube/

blackout

hm, skulle precis skriva något vettigt när jag helt sonika glömde bort vad jag skulle skriva, bloody irritating! 

Det var en riktigt rolig och trevlig dag i skolan today! Alla var glada men riktigt trötta, så alla var helt gääälna! Imorgon är det nationella prov i svenska. Lycka till alla nior. 

Jo! Just det ja. Jag och mamma satt och diskuterade nu vid middagen om blodsocker. Jag sa att när min blodsockernivå ligger på noll så blir jag äckligt sur och irriterad på allt och alla, jag blir också väldigt väldigt trött. Då sa min clever mor: "Tänk på de som måste svälta, inte konstigt att de inte orkar protestera utan de bara finner sig i hur de lever. De har väl helt "enkelt" ingen energi kvar till något annat än att försöka överleva." 
Men huuur kan man hjälpa dem på bästa sätt? Vi har ett fadderbarn som vi skickar pengar till en gång i månaden. Om man skickar pengar till barnfonden eller någon annan organisation, vad går pengarna till då? Mat, toaletter, vatten? Kan man välja vad ens pengar går till? 



föddes som superman

Min syster föddes som superman. Det som kom ut först var en arm som stod rakt ut med knuten näve (i superman stil) och huvudet. Coolt. 



s
Superman herself :) 




Berlins filmfestival

Nästa vecka bär det av! Jag, Mika och mammorna drar till filmfestivalen i Berlin, tjoho! :D 

meditation

Tränade en timme på SATS med M, hur skönt som helst. 

Vi körde (uppvärmning-slut): 

  • Fem minuter trappmaskin 
  • 2 km rodd, 500 m x 4, intervall 40 sek vila
  • 5 min löpning, 2 min uppför 18 graders vinkel
  • Benstyrka ca 10 min
  • Armstyrka ca 10 min
  • Stretching
Stod på en yogaboll i 3 minuter utan att hålla i mig :D När jag är trött och tränar så går jag typ in i trans, jag tänker bara på träningen och jag kan göra hur många upprepningar som helst utan att tänka på hur många jag gör. Man kanske alltid borde träna när man är trött? Det blir ju som rena meditationen. 

jag är kär

Nu har jag gått och suktat efter den här tröjan i två månader! Dags att ta mig in till staden och köpa den :D

zx

PANIKI

Imorgon är det nationella prov i svenska, läsfröståelse!!! Gaaaah, någon mer nia som ska lida vid skolbänken imorrn? 

daydayday

Soft dag i skolan, behövde inte skriva NO provet utan min lärare förklarade snällt att jag fick skriva det när jag ville denna vecka. Jippie! 

Tränade dans idag, JAZZFUNK. Det var skooooj! Annars händer det inte så mycket mer :) 

Ska ta en dusch, läsa Eragon ^^ (kalla mig nörd du, det är helt okej) eller "Brisingr" som jag läser nu och som är sjukt bra, plugga, träna Snaps och hoppas på att något extra ordinärt händer! 



system overload

SATS träning, årsmöte, engelska artikel, NO-prov, nationella prov.... and so on

Just skrivit klart engelska artikeln som handlade om persuading. Man skulle vara rektorn på en skola och så skulle man skriva ett brev till föräldrarna då man övertygade dem om att donera pengar till diverse skol needs. 
Årsmötet var roligt. Fick inte något träningsbidrag detta år heller (kommer aldrig få ett heller) utan det gick till de som faktiskt tävlar och engagerar sig lite mer än vad jag gör. 

Träningen på SATS var grymme kul. Tränade på en trappmaskin för första gången i mitt liv och H-lvete vad jobbigt det var! Framsida låren brände som den värsta utav eldar när jag gick av. Kortfattat om dagens träningspass: 
Endorfinerna flödar, musklerna jobbar, musklerna skriker efter syre, lungorna piper och skriker de klagandes sång, vattnet rinner ned genom halsen och placerar sig fint i alla törstiga delar av kroppen. 

Så var det med det! 
En sak till, papi klippte klorna på Snapi, vilket inte är lätt. Han lyckades med alla klor på framtassarna utom den sista. När pappa skulle börja klippa den så fick han tuppjukk och började skrika som en stucken gris. 

Nu: Back to science! 

Förresten

Snappe sov i mitt rum hela natten. Jag tror att det beror på att jag har ett gosedjur :*) på mitt skrivbord som han mer än allt annat vill få, men som han inte får. Därav blir just det djuret JÄTTEintressant..typ lika intressant som detta inlägg. Han skulle aldrig sova i mitt rum självmant.. :( 



Utvecklat ordförråd

Nästa vecka är det nationella prov i svenska. Det innebär att jag måste på ungefär 2 dagar utveckla mitt ordförråd till tusen om jag ska lyckas hantera detta "problem" på ett bra sätt. 

Fick just en inbjudan från M att åka och träna på gym, jag som gäst, och vem tackar inte nej till det? Fast.. jag har ett ton plugg som hänger på mina axlar skrikandes om att få bli skrivna/lästa/gjorda.. 

Detta dygn kommer bli långt.. 

heavenisamystery

En dag för cirka 4 år sedan, när jag gick runt  i staden, så såg jag en mycket gammal kvinna.
Utan förvarning så dök låten:
"Heavens' got an open door tonight, †
we have found the time to get it right"
upp i mitt huvud, det var rätt hemskt och stört. 
Men något som var ännu mer stört
var att det där korset däruppe helt plötsligt
var i texten utan att jag hade skrivit dit det.. 
jag måste ha råkat trycka på något. 

GRYMT KRRRRIIIIISEN

Otroligt viktig info: 

Människor kan inte fjärta i sömnen. Man tror det beror på att förr i tiden så var det väl lika med döden om man låg och sov och fes samtidigt, då kunde ju ett rovdjur känna doften av en! 

happypillsforeverybody

Mister Obalouba

Kilade hem från Miksen. Saknat de där brudarna, vi hade asskoj. Kvällen slutade med att alla låg på golvet på varandras magar och lekte någon öh mindre intelligent lek. Nu sitter jag och gottar mig över allt vad internetet har att erbjuda samtidigt som jag tittar på en underbart fin fyrbent varelse som ligger och snusar i min säng. 

sd