surprising skills

var ute och vandrade med snaps, han var naken som vanligt (inget koppel/halsband), jag så åt honom att gå fot och tammefan, han gjorde det! han gick snällt vid min sida hela promenixen. våra ständiga träningar för ett antal månader sen har tydligen lönat sig! 

i lördags var det väääldigt roligt! kul att hänga med brudarna och träffa nytt folk. 
 
igår käkade jag och elsa pizza och det var gott. 

våren är snart här!! satt ute och solade idag..i dunjacka och vantar.. men lite fräknar fick jag.

snart ska jag dra in till den stora staden för att träffa mamma och sedan ska vi shoppa loss! 

uojlk
haha någon hade klottrat på en filmplansch, vad säger du mika? :) 

we feed the world

"We feed the world" är en film av österrikaren Erwin Wagenhofer. Den handlar om matindustrin runt om i hela världen. Filmen får en att slå upp ögonen för vad som faktiskt, som jag ser det, är på väg att hända, allt fler varor blir artificiellt tillverkade, grönsaker/frukt genmodifierade och djur blir så illa behandlade de första månderna i sina liv, innan de tas till slakteriet, så man knappt tror på det man ser. Matindustrin handlar numera bara om pengar och att producera så mycket man kan på så kort tid som möjligt. 

När man har sett filmen så kanske man tittar på prislappen nästa gång man ska köpa kött och ser vart köttet faktiskt kommer ifrån. Då kanske man går till nästa köttdisk och letar upp kött som inte är importerat utan det är "egenproducerat": 

Se filmen, börja med trailern: 

http://www.we-feed-the-world.at/en/trailer_quicktime.htm

hemsida: 
http://www.we-feed-the-world.at/en/film.htm


we

borstning

När du ska borsta din hund se till att alltid ha den andra handen som inte håller i borsten på hunden, någonstans på vovvens kropp. Annars bli det lätt så att när borsten släpper kroppens yta för att bortsa på något annat ställe så tror vovven att det är klart, men om den andra handen ligger på varierande ställen av hundens kropp hela tiden så slipper man sådana förvirringar. 

Works for us! 

sd

funny friends

igår kväll så hängde jag med l a och m, det var skooooj, garvade mest hela tin'! 
nu springer m runt och fixar sig för hon ska på dejt :O jag har just lekt med snapi och borstat honom :) så nu är han fin, han håller sakta men säkert på att förvandlas till en pudel! en otroligt lång sådan.. 

jag vill apropå ingenting, testa på jukari fit to fly! Det verkar vara en grymt rolig träningsform, kan de inte börja med det NU i Sverige? 

jag är glad för skolan går allt bättre och jag har lärt mig hur man pluggar, igen. 

senare ikväll blire feeest :) 

sd
cool people in schoool

viktig seger

miksen körde moppe till träningen idag, hon säger (och jag har själv sett) att hennes går i 68km men HA! zippen och jag körde om henne :O viktigt.. 

annars så kom jag och mamma fram till att jag inte alls hade skrapat upp hela fotknölen under moppen utan jag har bränt mig på avgasröret ! 

sitter och snackar med henkrik och jacoben, riktigt skoj! syrran är hemma men har dock inte visat sig än.. och hon har varit hemma ett dygn..

skolan var soft!
och sen har jag inget mer vettigt att skriva. 
tjoflöjt. 

sd



zippen och jag

Idag ramlade jag med moppen, för första gången! Såg inte att en bil kom, jag körde p¨å en gångväg och skulle korsa en större bilväg, såg inte bilen, såg tillslut bilen, blev chockad, bromsade, moppen slirade på gruset, jag ramlade av, skrapade mig på benen, fick armbågen klockrent i solar plexus och där låg jag i ca 3 min och struntade i att andas.. men nu är min moppe  cool för den är helt skrapad! :D

Hade engelska nationella prov idag, skev om food industry och om hur djur påverkas av de stora mängderna mat som produceras varje dag.. det gick sketdåligt!!!! brukar inte kännas så här dåligt efter att jag har skrivit en uppsats eller ett prov...

ef
Jag och sis som "Homer och Marge" :) Sportlov, Sölden förra året!

roligt värre

igår var jag på middag i självaste Sagerska palatset :) Det var trevligt! Idag har vi gjort film hela dagen, galet roligt. Snappe och jag var ute och sprang, det var kämpigt men skönt att vara tillbaka! 

Så nu väntar en skolvecka med två prov och en inlämning. Jippieyayay! 

Drabbades av ett raseriutbrott ikväll, snön kom tillbaka.. hoppas för snubben där uppes skull att detta är sista snön, annars lär han få ett antal vårglada och vintertrötta arga svenskar på sig! 

Nu är det läääggedags! 

wd

ÅTTAAAAA GRAAAADEEEEEER

WOHOW! Våren är snart här!!!! Vårlyckan vägrar att lämna min kropp :D

Annars har det varit en toppenvecka i skolan, som vanligt för lite sömn men det är sådant man får leva med. Idag blir det fiesta på kvällen. Igår hängde jag med mman och aman :) 

tränade för först agången på länge igår, det var skoooj, lungorna piper som aldrig förr men jag orkar inte bry mig. Var hos läkaren i torsdags och tog en massa blodprov för att se om jag lider brist på något! Provsvaren kommer nästa vecka, förhoppningsvis i samband med resultaten från svenska nationella proven.. aaahh. hjälp. 

Annars då? 
Ska snart åka och köpa presang till födelsedagsbarnet, till ikväll. Ska klippa i vår sitcom, göra bildarbetet osv! Imorgon ska vi filma en jädra massa :D Det lär bli galet roligt. 

See u' later! 

ret
Nu dansar det till och med flugor utanför fönstret, aldrig har jag blivit så glad för att se några flugor :D 



trötthetochhonung

var hos doktorn idag, mamma var orolig för mitt immunförsvar som verkar aningen dämpat, tog en massa blodprover och mitt bod bokstavligen sprutade! Det var helt vilt! 

haft galet mycket plugg denna vecka och nu har vi brudar tagit på oss ytterligare ett stort projekt, att spela in en sitcom (komediserie), bara ett avsnitt men iaf! Det krävs mycket planering och tid men framförallt tid framför datorn.. 

Snappe är hungrig och uttråkad, han har blivit en tröstätare, han äter när ingen bryr sig om honom.. stackarn.. jag ska leka med honom nu! 



see ya

!89oiuk
Gullfoss Island



don't like

vaknade med 39,4 graders feber idag, hm, detta börjar bli vardagsmat! 

far och Jacob vägrar låta mig titta på dh för att de tittar på någon debatt.. morr! 

Idag har dagen mest bestått av att skriva ett gryyyymt låångt arbete om Nils Ferlin! 
Annars har det inte hänt så mycket annat än att jag har bestämt mig för att lära mig illustrera och spela piano x) mght be hard.. 

rt
Reykjavik

öl smakar pannkaka i Lappland

Kom hem igår från Säfsen och ooooooj vad roligt vi har  haft det! Orkar inte skriva allt men roligt var det, skidor åkte vi och allt var frid och fröjd! 
Snart ska jag på jazzfuuunk :) har blivit förkyld, vaaaarför kan inte jag bara få vara frisk? 


På engelskan ska vi få göra varsin sitcom (komediserie), ett avsnitt, och den videon kommer definitivt upp här! :D

Nu äre mat som gäller! 

yay

köpte en söt blus idag! Skulle köpt täckbyxor till klassresan men.. hrm.. det blev inte så och det fanns inga heller. 
Imorgon bär det av till Dalarna med klassen! Ska bli reeeal fun! men bu att Heppsen inte ska med :(.. 

Så nu är det packning som gäller! 

Hade provet idag på samhällsekonomi och det gick förvånansvärt bra :D 



op

peaceful

er
er
ds


fjäll

Jag ömsar skinn.. så fort jag drar av mig en tröja så flyger det hudrester. Mys. 

Nu kan jag allt, eller så kan jag inget, är så trött så min hjärna kan inte längre skilja på kunskap och ren dumhet.. 

Jag och Felicia sitter och plumsar (plugg-smsar, kom på det nu, säger ju att jag är trött! ) , sådana sms som är totalt onödiga men som man skickar bara för att slippa läsa den där sista sidan. 

Nu ska jag sluta skriva så att du som läser detta inte tror att jag är ännu mer nuts än vad jag verkar vara..



nu är det 12 h /h som gäller, sooooooooova 


er




samhällsekonomi

Har prov på det imorgon och jag överraskar just nu mig själv med att tycka att det faktiskt är roligt och jag orkar faktiskt lära mig det! Unbelievable. 

Min start på dagen var rolig, att köra moped nu är inte att rekommendera. Trodde att jag skulle glida in i varenda bil som stod/körde på vägen. Turen till skolan gick bra, körde på småvägarna, tills jag insåg att vägen bort från gångvägen ut på en parkering som senare leder till skolan var blockerad med en ca 30 cm hög snöhög. Jag var tvungen att köra där så jag började febrilt skotta undan snön med skorna. Jag tänkte att nu kommer jag säkert över men, tji fick jag! Jag fastnade på mitten och fick kämpa i ca 8 min för att komma loss... orka snö, GE MIG VÅÅÅÅÅR, BARA BEN OCH FÅGELKVITTER!  Fast oj vad fint det är ute nu!

Back to plugg. 


sd


saaaaataaaaan

Kom precis på att jag inte alls kommer kunna plugga i helgen eftersom att vi åker på klassresa vilket innebär att jag måste göra ALLT imorgon... 




försvinn

Nu är jag trött på mina läppar!  Kan inte bara alla äckliga munsår försvinna förevigt?!

an ordinary day

Presentationen gick jättebra och filmen visades också! It was fun ;) 

Kom hem efter skolan, SKOTTADE sedan gick jag ut en halvlångis med Snappe och jäklar vad spattig han var! Jag hade honom helt lös (inget halsband/koppel) och han sprang hela tiden så jag fick springa efter. Bra med hund! 

Nu ska jag sätta mig och plugga samhällsekonomi eller något. 
See ya!


d
a'la Trollhättan

1 2 3 4

There is only one thing to do 
three words for you 
I love you 

sd

70 bast

Igår så firade vi mormor som fyllde (egentligen fyller) 70 år, grattis älskade mormor! Det var trevlans! God mat och good company. Tittade på kusinens dansträning och h'vete vad duktig hon är!!
Fick också veta att våra föredetta sköldpaddor som vi gav till mormor och morfars grannar när vi fick Snappe, är nu sålda! Där rök Tessan och Herman.. 



pictures remember

sdd
j
qw
we
e
as


tell me more tell me more

Jag är Grease-sångs influerad, alla i klassen har gått och sjungit på de låtarna hela dagen, de låtarna  får mig att tänka på den stora icke-existerandee kärleken i mitt liv.. 

Har precis varit ute med Snappeliten och nu ska jag sätta mig och klippa filmen till projektarbetet, kanskekanske att den läggs upp här. De flesta andra grupperna hade sina presentationer idag och d et var gaaaaalet roligt när Rasmus Erik och Isak visade sin film, deras uppfinning var en automatisk toalettsits nedfällare/uppdragare. För att visa hur deras uppfinning fungerade så var ju någon tvungen att gå på toa, vilket blev Erik, i stringkallingar.. den filmen KOMMER att hamna här! 




summer lovin'

rf
r
j
m
mmk


impressive

Det första jag gjorde när jag vaknade var att städa mitt rum, way to go Jossan! 

Vad skulle man göra utan vänner?! Det är helt galet, skulle man överleva? Vi hade det sjukligt mysigt/kul igår. Vi bastade snackade, käkade pizza och bara var. Els, Flipp, AnZ och Lajn var hos mig :) 

Jag läste just i någon annans blogg att hon skulle åka iväg och handla vårskor och då fick jag värsta vårkänslan, vad skönt att snön håller på att smälta bort! 

Blev glad igår när jag fick veta att jag fick VG+ på mitt Nuclear physics prov, då kanske jag får VG som slutbetyg i Science iaf! 

Jag vill ha en större säng, en som har "kanter" på alla sidor så att man kan köpa enorma kuddar och sedan kan man använda hela sängen till en enda hang-around-hörna! GRYMT. 

er


shoppinglista

1. Solen
 kl





recycling på hög nivå

Snappe satt och suktade efter fläskfileérna som låg på köksbordet i ca 1 timme, efter mycket pip och gnäll så fickhan en.
Två minuter efter att han hade mumsat i sig den lilla köttbiten + hundmaten så spydde han upp det..stackarn, han som kämpade så för att få den, tänkte jag.. men Snappe han skulle ha den där köttbiten och inget kunde hindra honom! 

HAN ÅT HELT ENKELT UPP DET IGEN! 

Vad skulle man annars ha gjort? Torkat upp det och slängt? Hell no.. let's it eat all up again! 


ml,


nejnejnej

eländiga teknik!! Skulle försöka ladda över det vi spelade in igår, men, ett sort fett MEN, för att man skulle kunna ladda ned det på datorn så skulle jag ha varit tvungen att spela in det på minneskortet och inte på bandet. morrrrr.. 

ty
kompenserar frustrationen :) 

blåsor eller nåt

Blåsorna på käften börjar minska iallafall! Yippieyay. Men jag stannade hemma idag också eftersom att jag inte har kommit på något finurligt sätt att gömma dem på och det ser verkligen grose ut. 

Jag och Snappe tog en promenix nu på morgonkvisten och så har vi käkat frukost, både Snappe och jag, mamma och Jacob! 

Igår var jag hos Elsa på eftermiddagen eftersom att vi spelade in en reklamfilm till ett projektarbete som vi håller på, det var galet roligt, haha satan vad jag garvade!! De fick mig att garva hela tiden fast jag inte kunde öppna munnen.. bastards! 
Lajna visade upp oanade skådespelartalanger och Elsa spillde kaffe på sig själv ett antal gånger.. :) 

Nu ska jag lägga upp ett schema för dagen. Det enda schemat jag har kommit fram till so far är att klockan sex så ska jag börja sy något klädesplagg, bara för att jag vill. Hm, vill inte ens tänka på hur det kommer sluta, fingret under symaskins"nålen" och saxen bokstavligt talat I handen. 

d
Snappesnurling, Right Now. 

haha

Nu har jag skrivit så mycket om spya i denna blogg så ny har det börjat komma upp reklam om just, spya: 

"Dags att spy galla? Välkommen till spyan.se" 

poordog

stackars lilla knodden bara ligger och degar i sin korg utan att någon bryr sig.. eller alla bryr sig väl egentligen bara det att ingen har energin till att anstränga sig. Nu är mami sjuk, hon har fått en förhoppningsvis snällare varant av vad jag har/hade. 
Nu ska jag ladda ned alla Egypten-pics
sd

dagens funderingar

Jag funderar  på att konvertera till islam så att jag kan ha burka och slippa skämmas över mina läppar.. 
..eller.. så knarkar jag typ två burkar anti och ser om det är så bra som det påstås vara.. nackdelen med anti är dock att det kommer smaka riktigt illa i munnen, eftersom att jag har 6 blåsor i munnen också.

NOG om mig och mina sjukdomar, vill bara att detta vansinne ska få ett slut, Nu har jag haft influensan, lunginflammation och Egyptisk maginfluensa inom loppet av sex veckor. skönt. 

Har kommit fram till att Snappe känner riktig rädsla! :D Jag trodde inte han brydde sig förut men nuvet jag att han faktiskt gör det: 
Jag stod i köket igår och tittade ut genom köksfönstret, när jag helt plötsligt hade en stor spindel framför näsan! Jag gav ifrån mig ett halvkvävt skrik och inrusandes kom Snappe för att se vad som stod på. Det äckliga var att jag kunde inte bedöma om den var på utsidan fönstret eller om den faktiskt var framför min näsa.. men än så länge har ingen spindel krupit ut ur min nos så jag antar att min snabba retreat gjorde sitt. 

Definiering av mig

Jag har kommit fram till lite olika som skulle kunna definiera mig för tillfället: 

  • En bakteriebomb
  • En smitthärd
  • En lång tarm 
  • - 3 kilo
  • Den enorma snubben i fantastic 4, (mina läppar ser ut som hans hud) 
  • Inget mindre än en blåsfisk 
  • En medicineringsavfallsstation, släng hit dina gamla ipren och din gamla hostmedicin vetja! I will eat it. 
Tur att Snaps inte fattar hur omysig jag egentligen är just nu..


men åååååååh, nu trängde solen fram genom grenarna :*( 

HAHA WIIIEEE

Nu vet jag iallafall vart jag ska inbefinna mig den 25 April. PÅ GRÖNAN!! Jag ska åka den nya Bergodalbanan Insane tusen gånger om, om den är rolig vill säga!

Pappa sa i Egypten att om det är något som han vill "samla" på så är det att åka en massa bergodalbanor världen över. Pappa, I'm with you! 

sadistsjukdom

Är precis vad det är, MAGSJUKA. Fick det i lördags i Egypten, doktorn kom, fick tre sprutor + fyra mediciner!
Flög i fem timmar, det var galet jobbigt, åkte bil i två timmar från Landvetter, plockade upp Snappe, åkte bil i ytterligare tre timmar! Själva Egypten resan bleknade lite när detta hände mot slutet. Men det var en riktigt bra resa! 
Tycker synd om papi som bara fick sova två timmar natten till idag bara för att han skulle åka vidare till London samma morgon! 

Nu dör datorn om en minut. Skriver mer sedan!