Snaps dagbok. Part 2

Vad tänker lillmatte (även kallad Yossan eller något) med? Jag fick värsta servicen när jag låg i The Masters säng för då kom Yossan in med mat till mig, jag var förstås tvungen att göra vacker tass innan jag fick gå och äta (på golvet) men ändå! Jag kommer fram till skålen, förväntansfullt kollar jag ner i den och där är det skinka! Men vänta nu, något är fel...?! Skinkan den simm... den SIMMAR! I vatteeeeeeeeeeeeeen, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej. Vof**! Jaja lika bra att äta upp.. Annars har jag varit i stan. Hängde där med några polare. Okej nej det gjorde jag inte ( Önskar att jag hade några )men jag var där med Eva. Det var kul!

Jossan berättade något för mig idag, det var nämligen så att en kille som heter Pa i hennes klass som är lite annorlunda hade blivit nerslagen av Po. Bara för att Pa retade Po. Pa fick ett slag i magen och två slag i ansiktet. Hon sa också att det var blod i hela skåphallen! Jag tycker synd om Pa men ändå, fight är oftast kul iallafall i mina ögon.

Sen sa Jossan att den svenska uppsatsen hon hade skrivit som handlade om rädsla fick hon tillbaka, och hon fick MVG- !
Bäst i klassen tydligen..

Ville bara visa den här snygga bilden på mig: image29

Erkänn, jag är cool.

MOTTO

Mitt och Mickis motto, vi kom på det själva! Eller: ett gott skratt förlänger livet har vi inte kommit på men aja, you'll get it.



Ett gott skratt förkortar dagen men det förlänger livet.


image28  Hulken =)

Snaps dagbok. Part 1

Wouff, alla som inte vet det, jag är Snaps, strävhårig taxhanne på 7½ år. 8 i maj, hund i himmelen jag börjar bli gammal! Iallafall idag har jag haft en  sådär dag.  Fick en prommis på morgonen av Eva sen slappa jag hela dagen och ca två timmar innan lillmatte kom hem så spydde jag! HAHAHA, du skulle bara sett lillmattes min när hon trampade i spyan som jag hade placerat ut snyggt i stor husses och Evas (stor mattes) säng!

Sedan fick jag hänga med i bilen. Fråga mig inte vart vi skulle men vi stannade först vid bilbesiktningen, bilen börjar tydligen också bli gammal. Sedan vid the zoo company för att snacka om prao till Lillmatte. Sedan till AHH för att snacka om prao eftersom att det tydligen inte blev någon prao vid mina hoods ( zookompaniet). Sedan åkte vi för att fixa SLÄPET, som by the way Mastersyskonet (Jessica) har ett väldigt dåligt underrede, hästen har tydligen pissat sönder det eller varit för tung. Orka va häst.. 

Sedan stack vi till stallet. FINALLY! Där började jag bra med att kubba allt vad jag har in för att skrämma slag på de där varelserna  med morrhår,vassa klor (som petade mig i ögat för ett tag sedan) och något fånigt läte: MJAOU. Jag hittade bara den första katten som som vanligt satt upptryckt i ett hörn men den andra, hannen han var borta. Så jag letade febrilt tills någonting flög förbi mig och jag sprang efter såklart, och medans jag sprang tänkte jag (kände mig lite smått som den coola beaglen i Som katter och hundar eller nu vad den heter) : Is it a plane or is it a bird? No it´s SNAPSIEMAN!

Mitt i min självgoda tankestund av jagande så är det någon som jagar mig, nämligen Lillmatte. Bara för att jag fick tag i kattens rumpa (?) Så nehöver man inte slåss! Jag fick nämligen en dask över nosen och drag i skägget =( Men men, shit happends life goes on, by the way I forgot what happened .
Så då fick jag tillbringa resten av tiden i bilen. Men sedan fick jag en härlig promenad och som i mitt motto däruppe så hade jag glömt bort den lilla incidenten mellan Lillmatte och mig så jag var lika glad som vanligt!

Just det ja! Jag har bytt torrfoder ca 3 ggr nu under en månads tid inte konstigt att jag spyr, + att det som jag åt igår kväll tålde jag inte det var därför jag spydde. Men nu har jag fått ett nytt, FRISKIES! Hur gott som helst.
Så nu ligger jag och chillar och smälter mat samtidigt som jag skriver detta på min WovieMac.

Chaouff!

DIKT

Ett nypon lyser rött mot snön
Jag kallar det ett blodbär
Precis som sista varma droppen blod
kryper ut ur det vitbleka liket
Snön är liket

© Skiven av: Josefine M

JAKT MED DRIVANDE HUND

yoyoyo!
Länge sedan jag skrev! har så mycket att göra hela tiden, hinner inte med! Har just suttit och gjort ett arbete om global uppvärmning. Tänkte först lägga ut det här men kom på att det kunde bli ett användbart material för någon annan i min ålder =O) TÄNK att det redan har gått ca två veckor sedan förra söndagen. Tänk själv din lata jävel, skulle pappa svarat =)

Nu om jakten:

Vi åkte dit morgon pigga/trötta, jag pappa och Snaps! Vi träffade jaktlaget och pratade om vart alla skulle stå placerade och vilka hundar som skulle jaga. Snaps var galen inne i bilen. Han förstod redan på kvällen när jaktgrejerna kom fram att nu jäklar ska här springas!
Efter att vi fått veta vart vi skulle gå så åkte vi dit med bilen och på vägen med bilen så skriker jag åt pappa: KOLLA! Där ser vi 5 rådjur på ett öppet fält. Skjutglad som jag är (A) Så sa jag till pappa, skjut! Men det var inte vårt område så det gick inte, men pappa informerade de andra i laget om rådjuren. Just det ja! Det var rådjur vi skulle jaga den här dagen alltså.


image19  
Pappa i full jaktmundering  -----|

image21Snappe och jag innan vi sa kommandot JAGA! Lägg märke till pappas timing att fånga tungan precis när han slickar sig!

  JAGA!

Snaps och en annan vovve jagade tillsammans. Det var väl mindre bra eftersom att de sprang i varandras spår.

image24  
Den här bilden tog jag på ett anonymt bär. Jag älskar den!

Sen såg man inte så mycket av hundarna. Vi var med på en såt. Alltså en omgång av jakt innan man kopplar hundarna och beger sig till jaktstugan för att prata om jakten och sen få nya placeringar. Snaps jagade efter 2/3 rådjur sammanlagt men det blev inget skjutet så länge vi var med. Men roligt var det!


Jag var på streetdance idag, gud vad svårt det är! Men det är roligare nu än förut för nu har Calle (läraren) slappant av mera.
Förlåt om jag skriver med konstig svenska ibland men det blir så när man går i engeslk skola för då skriver man som man kunde ha skrivit på engelska! =( Saknar min svenska...

Igår åkte jag och pappa till löpspåret och så körde jag 400m x8 i BACKE! Tiden var väl någonstans runt 1.33-34 hela tiden. Jobbigt men roligt!

Jag vill åka till Island med mamma och Lotta och rida islandshästar! Det vore väl underbart?!

image25

Du fick inte se mitt SO- arbete men du kan få se en bild om isbjörnarna som knappthar någon is kvar så de hittar ingen mark att gå på så de drunknar! Jag gjorde om den här bilden som fån början var en isbjörn lekandes med en röd  boll =)

image26

image27 

Tada! Omgjord =) Vad tycker du? Jag vet inte riktigt vad jag vill få fram med en isbjörn som håller i jorden men det är väl det att vi har lekt med isbjörnars liv genom att värma upp jorden till ingen nytta!

Now I'm taking a shower and then I´m going to sleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep :D:D Goodnight!

VILL KOMMA MED PÅ BLOGG.SE

Test inlägg för att om några min se om jag kommer med på blogg.se

Läs inlägget nedan istället =)

Lagotto eller Perro de agua español

Jag har en tax hanne på 7 år. Han heter Snaps.
Han är grym på att jaga och han kan göra olika trick. Han är väldigt lydig för att vara tax men han har ju fortfarande en tax sinne. Taxars sinne består av fri vilja och en stark egen personlighet.
Detta citat som jag fick höra av min farmor för första gången stämmer in perfekt på taxar:

"Tax är mitt namn, kommer kallad dock ej strax"

Precis så är det med min vovve. Han tycker att det är roligt att jobba och köra lite agility och öva tricks inomhus i ungefär en kvart. Sedan har han tappat intresset. Jag älskar grabben utav hela mitt hjärta men jag vill ha en hund som jag kan jobba med och som faktiskt tycker att det är KUL att jobba och gå på hundkurs och träffa andra hundkompisar. Min hund tycker knappt att det är roligt att gå på hundkurs för efter en halvtimme tröttnar han på agility hindrena eller lydnads övningarna och springer iväg till någon snygg tik vid andra änden av planen.

Eftersom att min mamma egentligen är ALLERGISK  mot hundar så är jag väldigt glad över att jag har Snaps. Jag har pratat ganska länge med mamma om att kanske fundera på en till vovve och ett tag var vi helt inne på
Irish softcoated wheaten terrier men jag vet inte de var lite för stora. Mamma är helt inne på att skaffa en LAGOTTO ROMAGNOLO. Hört talas om den? En italiensk tryffelhund med ett glatt och trevligt lynne. Men nu är det ju såhär att jag läste en artikel i Härliga hund om Perro de agua espñol, spansk vattenhund. Dessa hundar beskrevs som läraktiga, lojala och lättlärda. Det stod också att om man inte har mediterranien (är väl medelhavet?) eller atlanten vid husknuten så var detta utmärkta agilityhundar!

Du råkar möjligtvis inte ha någon erfarenhet av någon av dessa hundar som du skulle vilja dela med dig av? Stämmer det att den spanska vattenhunden är läraktig, lydig och tillgiven? TACKSAM FÖR FEEDBACK!

MvH /Jossan

TRÄNINGTRÄNINGTRÄNING

Nej nu sjutton är det dags att komma igång inför inhomhus säsongen i friidrott! Jag har legat på latsidan ett tag om jag ska vara ärlig (angelface). Igår körde jag benstyrka och idag armstyrka + hopprep. Detta förbannade mörker gör ju att man inte vågar gå ut och springa själv! 



image17


EN DAG KVAR PÅ LOVET!...


CANON EOS 400D

JA! GISSA VAD?! Pappa har spenderat tio dagar i USA och innan han åkte så sa han att han skulle köpa en systemkamera =D Efter en lång väntan så är min pappa äntligen hemma och på köksbordet står den! EOS 400D, så fin och han fick det eleganta namnet Berra... Jag har kommit på att när man ska döpa bilderna från en dag så är det bra att ha ett namn på kameran så att man vet vilken kamera man tog med om man har en massa bilder från andra kameror i sin dator! TACK VÄRLDENS BÄSTA PAPPA, jag ärväldigt tacksam!
Jag tog en sjukt cool bild på solen. Solen ser verkligen ut som en stjärna  på bilden.

image16


Igår var jag Felicia och Elsa på Fyrishov det var very fun! Tack supermorsan för att du gjorde så att vi kom dit och hem! =D
Fyrishov var anledningen till att jag inte lyckades ta mig till Linköping! Men dit ska jag åka, jag vet inte när men snart förhoppningsvis!

Nu ska jag åka och rida Tara och springa!

pusshej